Pozostałe produkty

Przetwory owocowo-warzywne

Zajmujemy się także produkcją różnorodnych przetworów owocowo-warzywnych.

Proponujemy Państwu świeżą wiśnię wydrążoną z najlepszych gatunków wiśni w słoiku o pojemności 720 ml w słodzonej zalewie. Owoce mają naturalny smak i zapach i są najbardziej zbliżone do świeżych. Atrakcyjna cena. W zgrzewce znajduje się 8 sztuk, na warstwie 14 zgrzewek (14x8=112szt). Warstw na palecie może być 7 lub 8. Gwarantujemy dostawę na miejsce. Zapewniamy dostępność przez cały rok.
Wiśnie drążone stanowią nie tylko wyśmienity dodatek do ciast i deserów, lecz również same są znakomitą przekąską. Można ją również wykorzystywać w piekarnictwie. Wiśnie drylowane mają również zastosowanie w gospodarstwie domowym jako dodatek do placków, tortów, deserów, mas cukierniczych, musów, baza do napojów, galaretek. Szczególnie smakują zimą bo przywołują wspomnienia lata.
Wiśnia drążona naszej produkcji, zapewni każdemu nie tylko owoce ale również pyszny sok.

Nasz zakład jest nielicznym producentem w Polsce przecierów owocowych i warzywnych pakowanych aseptycznie. Przecier jest płynną masą jednolitą pod względem barwy i konsystencji, które to są charakterystyczne dla użytych owoców lub warzyw nieznacznie zmienione procesem technologicznym. Ta innowacyjna metoda pakowania aseptycznego pozwala na przechowywanie żywności przez miesiące a nawet lata bez używania szkodliwych konserwantów.
Opakowanie aseptyczne pozwalają na transport i przechowywanie żywności bez konieczności chłodzenia i zamrażania. Dzięki temu można uzyskać ogromną oszczędność energii. Przeciery pakowane aseptycznie stanowią wspaniały półprodukt np. do produkcji dżemów, soków, nektarów, powideł, marmolad, konfitur, wsadów owocowych.

Obecnie w swojej ofercie posiadamy następujące przeciery pakowane w beczki 200kg:

  • przecier pomidorowy pakowany aseptycznie,
  • przecier marchwiowy pakowany aseptycznie,
  • przecier jabłkowy pakowany aseptycznie,
  • przecier brzoskwiniowy pakowany aseptycznie,
  • przecier gruszkowy pakowany aseptycznie,
  • przecier śliwkowy pakowany aseptycznie,
  • przecier truskawkowy pakowany aseptycznie,
  • przecier malinowy pakowany aseptycznie,
  • przecier wiśniowy pakowany aseptycznie,
  • przecier z aronii pakowany aseptycznie,
  • przecier z czarnej porzeczki pakowany aseptycznie,
  • istnieje również możliwość produkcji innych przecierów według Państwa zapotrzebowania.